Wonderland Madness

Blogg om mitt liv och mina intressen.

Framitiden, av avlägsnen tid.

Kategori: Mitt liv. O.o

Hej.
Som vissa nog vet så går jag sista året på gymnasiet, men har nu fått lite ångest om vad jag vill jobba med.
Jag brinner inte lika mycket för bakning som jag brukar göra. Så jag har beslutat att efter gymnasiet ska jag plugga svenska på Komvux (jag måste gå en svenska till för att kunna plugga på universitet) och sedan börja utbilda mig till fritidspedagog eller dagislärare. (eller heter det dagisfröken?)
När jag var liten så ville jag verkligen jobba med barn eftersom jag trivs och gillar barn. Och känner nu att det är nått jag verkligen skulle kunna tänka mig jobba med.
Visst, kommer fortsätta baka och så på fritiden eftersom jag gillar att baka. Nått annat jag verkligen vill bli är författare men det är svårt att leva på det så även det kommer vara ett fritidsintresse.
 
Många vet inte vad de vill bli och jobba med när de blir äldre, och man kommer troligen ändra sig en massa gånger. Vissa vill bara känna pengar, men vad är det för roligt att jobba med något bara för att det är bra lön?!
Försök hitta något du verkligen gillar och satsa på det, eller som i mitt fall satsa på flera saker, men på sidan om.
 
Detta inlägg kanske inte är 100% förståeligt men det är halv 2 på morgonen och jag vill se senaste avsnittet av Glee..

Jordskott, ny svensk serie

Kategori: Filmer/musik

Så för några få veckor sedan började SVTs nya serie Jordskott.
Jordskott handlar om Eva, som efter ett 10 år återvänder till sin hemstad, där hennes dotter Josefin försvann. Hennes pappa har dött och hon är där för att fixa med huset och sådant.
En ung pojke försvinner och Eva är övertygad på att det är samma person som tog hennes dotter. Mystiska saker börjar hända i Silverhöjd medans Eva är där.
 
Jordskott består av 10 delar och är en dramathriller. Just nu är det 3 delar ute.
 
Skådespelare som är med är bland annat Moa Gammel, Göran Ragnerstam, Richard Forsgren, Ann Petrén, Peter Andersson, Johannes Brost, Happy Jankell, Hans Mosesson (Vår älskade Ica-Stig) samt Yohio, som gör sin skådespelar debut.
 
Jag har sett de 3 avsnitten som kommit och tycker att den är rätt skrämmande eftersom jag egentligen inte är förtjust i thrillers och så, men den är väldigt fängslande efter första avsnittet eftersom det händer rätt mycket i den.
Så jag rekommenderar inte denna serie ifall du är lättskrämd, paranoid eller om du är ung, eftersom detta ses mer som en vuxenserie. (Gillar ju att jag är lättskrämd och paranoid, haha)