Wonderland Madness

Blogg om mitt liv och mina intressen.

Mello.

Kategori: Mitt liv. O.o

Okej, så har precis fått reda på en trio som skall vara med i Melodifestivalen nästa år.
Och jag kan inte riktigt ta dem seriöst.
De heter Molly, Polly och Holly och är trillingar. Tillsammans bildar de trion Dolly Style.
De är lolitaklädda tjejer som ska sjunga låten Hello Hi.
 
De är alltså de nya "Yohiosarna" i mello. Eller vad man skall kalla dem. För mig är det bara tre tjejer som "härmar" Yohio.

De kommer ursprungligen från ett dockhus i Dollyville. (Kan inte ta dem seriöst längre efter detta)
 
Dock väldigt nyfiken på hur dom låter innan jag dömer dom helt eftersom jag ej kan säga mer om dom nu.
Så nu väntar vi på att mello ska börja!

Trötthet och skola, ingen bra kombo.

Kategori: Skola

God morgon alla läsare.
Sitter nu på skolan och skriver min affärsplan på datorn. Vi är totalt 3 st i klassrummet samt 3 st som sitter nån annanstans och jobbar.
Har inte kunnat somna i natt så är ganska trött nu. Men det är bara att bita ihop och ge 110% eftersom detta är min enda lektion idag.
Lyssnar på lite blandad rockmusik som Pop Evil, Slipknot, Bullet for my valentine samt Three Days Grace och Sick Puppies och en massa andra. Det var ett tag sen jag lyssnade på nån av dom faktiskt.

Men nu, mer arbete sen läsning av bok.

Make my day with a flower.

Kategori: Mitt liv. O.o

 
Sååå.... Har inte så mycket att skriva om. Har varit på stan med fina Emelie ett tag sen har det inte blivit så mycket att göra. Sett Grimm och irriterat med på den dåliga kvalitén på swefilmer eftersom det blev svårt att se ibland och så försvann ljudet under ett kort tag. Gillar verkligen inte då det blir så.
 
Funderar på att försöka skriva en novell, (som jag försökt med många gånger) men har svårt för att komma på en story line som inte liknar böcker jag läst. Har grymt lätt för att blanda alla böcker jag tycker är bra till en enda stor röra. Vill skriva en fantasy romance teen novell.
Märkt att jag blandar meningarna ibland med engelska men läser bara böcker på engelska nu mera så det blir att jag skriver vissa ord på engelska.  
 
Har då en lektion imorgon på morgonen sen är det inte så mycket mer. Väntar på att min rådgivare ska maila mig och måste göra mer armband och skriva min affärsplan på datorn men affärsplanen kan jag göra på skolan eftersom jag inte har nått annat som jag behöver göra där. Sen om jag inte hinner klart med det där så kan man ju alltid skriva den på bussen eftersom jag läser eller sover då. Det finns inte så mycket att göra när man sitter på bussen.

Men nu, mer Grimm! WOOO!!!
 
(Jag gillar verkligen blommor))
 

Japan - Valuta - Yen

Kategori: Mitt liv. O.o

Här kommer exempel på Japans valuta Yen.

 

100 yen = 6,26 kr - 200 yen = 12,59 kr

300 yen = 18,88 kr - 400 yen = 25,17 kr

500 yen = 31,46 kr - 600 yen = 37,76 kr

700 yen = 44,05 kr - 800 yen = 50,34 kr

900 yen = 56,64 kr - 1000 yen = 62,93 kr

1500 yen = 94,39 kr - 1600 yen = 99,87 kr

1700 yen = 106,11 kr - 1800 yen = 112,35 kr

1900 yen = 118,59 kr - 2000 yen = 125,86 kr

2500 yen = 156,04 kr - 3000 yen = 187,25 kr

3500 yen = 218,46 kr - 4000 yen = 249,66 kr

4500 yen = 280,87 kr - 5000 yen = 312,08 kr

5500 yen = 343,29 kr - 6000 yen = 374,50 kr

6500 yen = 405,70 kr  - 7000 yen = 436,91 kr

7500 yen = 468,12 kr - 8000 yen = 499,33 kr

Detta har jag kollat upp på www.valuta.se

8500 yen = 530,54 kr - 9000 yen = 561,74 kr

9500 yen = 592,95 kr - 10.000 yen = 624,16 kr

Let the world shine upon you.

Kategori: Mitt liv. O.o

Det har inte blivit att göra något som jag skulle göra idag eftersom vi for ganska sent till julmarknaden och så ska vi snart fara till mina kusiner på "vuxenkalas". Yngsta pojken fyller år imorgon så vi skall äta middag där idag och fira honom eftersom han skall ha barnkalas imorgon.
Vi hade lite problem att hitta något till honom eftersom han har det mesta. Vi tänkte köpa kläder men farmor sa att han har ganska mycket redan. Det roliga är att han älskar att få nya kläder, har nog aldrig varit med om att man gillar att få kläder. Jag vill hellre ha presentkort på klädesaffärer så jag kan köpa det jag vill ha eftersom jag kan vara ganska kräsen när det kommer till kläder.
 
Jag tar ju studenten snart och har typ panik för man har ju en vit klänning på sig på studenten och jag gillar verkligen inte vita kläder. Det ända vita plagget jag har är en vit tröja från Monki. Och den använder jag inte så ofta. Jag hade en vit klänning när jag gick ut 9:an och då blev jag tvingad att ha en. Men hittade ingen i Piteå och det tog en hel dag i Stockholm innan jag hittade en jag gillade. Och då använde jag den kanske 2 gånger totalt.
Sen så måste man ju hitta en balklänning och beställa studenten mössa. (Varför ska det vara så dyrt med studenten??) Jag vet att man kan köpa billiga klänningar men mössan brukar vara ganska dyr.
 
Men nu blir det att göra sig klar för att fara.  (Dock så måste jag inte göra så mycket eftersom jag aldrig bytte om när jag kom hem eftersom jag visste att vi snart skulle fara igen)
 
 
 
 

Japan - hur man skall uppföra sig.

Kategori: Fun facts

Konichiwa!
 
I mitt förra inlägg nämnde jag att man skall se upp med hur man uppför sig i Japan.
Så här kommer lite fakta som jag har tagit reda på.
 
- När man skall prova kläder, ta av dig skorna innan du går in i provhytten. De vill inte att golvet skall bli smutsigt av skorna eftersom vem vet vad man har trampat i. (Vi borde ha det såhär i Sverige, för det är inte trevligt när man skall prova kjol, jeans eller klänning och så när man tar av sig skorna så står man på ett väldigt skitigt golv.)
- När du åker buss eller tåg, använd ALDRIG mobilen och prata inte för högt. Japaner tycker att det är väldigt otrevligt när man gör detta. De föredrar lugnet när de åker hem, till jobbet eller mot vänner och stan.
- Klaga inte en massa när du är på stan. Japaner tar illa upp och får för sig att de har gjort något fel, även fast de inte har det. Vet inte riktigt varför de känner så..
- Ät alltid upp maten på resturanger. Speciellt riset, varenda litet korn skall ätas upp. Minns inte riktigt varför man skall göra så. Sen så be inte att få ta bort nått du inte gillar eller be om nått extra i maten.
- När du äter frukt, skala den om du äter det offentligt. I Japan äter de inte skalet eftersom de tycker att det är hårt. De skalar till och med vindruvor och har en speciell skalare för det. Folk kommer troligen att titta på dig om du äter skalet.
- Försök att inte dra så mycket uppmärksamhet. Visst, du är inte därifrån så du kommer att dra lite uppmärksamhet men försök att inte dra mer än det.
- Om du blir sjuk under resan men vill inte stanna inne på hotellet eftersom du är på semester, bär då alltid mask när du går ut. Det minskar spridningen av sjukdomen. Men om du nu spyr och mår skit, stanna kvar på hotellet och krya på dig. För ingen vill bli sjuk och missa skola/jobbet.
- Gå inte medans du äter. Sätt dig ner och är i lugn och ro.
- När du har använt en toa i Japan, stäng ALLTID dörren.
- Bär ej fickkniv i Japan, det finns en gräns på 5.5 cm tror jag det var men för att inte råka i trubbel, undvik att bära en.
- Gå inte omkring i för lågt skurna kläder.
 
Visst så kommer du se att vissa Japaner inte följer detta. Men försök verkligen att inte göra några misstag eftersom Japaner kan ta väldigt illa upp.
 
Dessa fakta har jag får från youtube videos på en tjej som nu bor i Japan samt en tjej som har varit i Japan ett z antal gånger.
 
Jag kommer senare att skriva om valutan samt vad du bör ta med dig när du reser till Japan.
Observera att de mesta faktan jag ger ut kommer från youtube videos så allt kanske inte riktigt stämmer men när jag far dit så kommer jag att försöka hålla mig till dessa "regler".
 
 
 

Lets dance trough the night under the stars.

Kategori: Mitt liv. O.o

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva eftersom det inte har hänt så mycket på sistone.
 
Men har då nu fått en rådgivare till mitt UF företag och ska träffa honom troligen nu i veckan och prata om marknadsföring.
 
Har för det mesta suttit och sett Grimm serien när jag är hemma.
Jag läser inte så mycket hemma utan läser för det mesta på bussen fast nu har jag oftast sovit istället eftersom jag har varit väldigt trött.

Jag har då lite att göra imorgon.
Först ska jag på julmarknad i Öjebyn sen ska jag kolla upp lite praktikplatser i Stockholm samt i Piteå sen måste jag även göra lite fler armband eftersom farmor kommer och tar typ alla hela tiden, dock så är det bra eftersom hon lyckas sälja dom men behöver göra lite fler tills nästa söndag eftersom jag kanske ska stå på skultsöndag i Luleå på UF.
Jag måste även fara till biblioteket med några CD skivor som jag har lyssnat på. Sen tror jag inte det är så mycket mer jag behöver göra, bara sitta och plugga japanska och planera resa dit till nästa år.
Vill verkligen fara till Japan under Halloween eftersom de ska ha nått speciellt på Disney land då. Sen så är det många som klär ut sig där och det skulle vara häftigt att se alla som klär ut sig.
 
Ett tips på ni som tänker fara till Japan är att kolla upp hur man skall uppföra sig där för japaner kan ta riktigt illa upp.
 
Men nu lite mer Grimm sen sova. Somnade under dagen så är grymt pigg nu. Haha.
 
 

Snack raset

Kategori: Mitt liv. O.o

Köpte detta i thai butiken i Luleå förra veckan. Vart så glad att jag hittade pumpakärnor men sen var det inte så roligt längre för de var nämligen väldigt väldigt salta. Desto mer man tuggade desto saltare blev det. :/ det slutade med att jag slängde dom eftersom de inte gick att äta utan att dricka en massa vatten mellan varje kärna.
Hittade nå nya Pocky smaker med bitar i. Om jag minns rätt så var jordgubben den som smakade mest men smakade väldigt mycket konstgjort så det blev inte ett så stort plus. Blåbären smakade inte så jätte mycket man var godare än den med jordgubbssmak.


Imorgon får vi äntligen skoldatorerna så då kan jag äntligen fortsätta med mitt UF företag!!! :D har gått lite segt nu eftersom jag behöver data men vi har knappt några datorer kvar på skolan som funkar sen har det försvunnit ett par stycken också. 
Förhoppningsvis så är datorerna bra så att jag kan göra det jag behöver görs.

Nu, mer Grimm serietittande. :)

Randomness

Kategori: Mat/ bakverk. <3

Köpte dessa böcker för 50 spänn totalt idag. Endast City of bones är läst av förra ägaren så är grymt glad att de andra 3 är i ganska. Ta skick. 

Vi började idag med att göra praliner och temperera choklad. 
Jag gjorde apelsinstjärnor täckt med mörk choklad.


Har blivit väldigt förtjust i Thomas Brodie-Sangster som spelar Newt i the maze runner. Jag gillar hans karaktär i tmr och även hans skådespeleri. Eller vad man nu ska kalla det.

Har börjat läsa Death Cure som är tredje boken i the maze runner triologin (heter det så?) vill verkligen fortsätta läsa den men har lite att fixa inför morgondagens bakcirkel jag ska hålla i så får läsa senare. 
Jag rekommenderar böckerna väldigt mycket men var beredd på att bli ganska äcklad av creaturern James Dashner skriver om för de låter inte mysiga..  Filmen är verkligen i te lika bra och utelämnat en massa saker som gör boken bra. 

Men nu, PLANERING!!!..

Söndagsmys

Kategori: Jag :)

Ligger i sängen med en bok och en vovve. 

Vi har det så mysigt.

Är snart klar med första boken ur serien. Har de 2 nästa hemma och hoppas att jag hittar bok 4 och 5 ( tror det ska finnas en 5:a)
Måste säga att boken är 1000 gånger bättre än filmen. Det är så mycket som de tagit bort eller ändrat. Men nu ska jag inte spoila nått för hatar när folk gör det. 


Bok / filmtips

Kategori: Filmer/musik

Filmen hade premiär i Augusti och finns nu på Swefilmer. 
Det finns 2 böcker där i båda utspelar det sig under 24 timmar.
Författaren är Gayle Forman

If I stay / Om jag stannar 
På ett ögonblick förändras allt. Det sista Mia minns är att hon sitter i baksätet på bilen tillsammans med sin familj. Det har snöat på morgonen och de är på väg till goda vänner. 
I nästa ögonblick ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket och räddningspersonalen kämpar för hennes liv.
Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tillbakablickar och reflektioner över de människor hon ser i sjukhusets väntrum, lära känna hennes liv och hennes val. 
Och nu står hon inför det svåraste valet av alla leva vidare med smärtan eller släppa taget?

Boken är väldigt bra. Kan ibland vara lite jobbig med alla tillbakablickar men det är en del av berättelsen. Rekommenderar verkligen denna bok även andra boken även fast jag tycker att den är inte lika fängslande. 

Where she went / När jag lät dig gå
Mia är hyllad cellist och Adam har slagit igenom som rockstjärna. 
Adam lever ett hårt liv i strålkastarljuset med en känd flickvän vid sin sida. Men han kan inte glömma Mia. Varför rann deras förhållande ut i sanden? Varför slutade hon höra av sig? För att han gav henne tillåtelse att lämna honom ... bara hon inte släppte taget om livet... den där dagen när han vakade över henne på sjukhuset. Och hon låg i koma. Kunde hon verkligen höra honom då? Adam får ett dygn ensam i New York. Samma kväll ska Mia ge en konsert. Han smiter in och lyssnar. Efteråt blir han kallad till Mias loge ...


Filmen kommer förhoppningsvis få en 2:a. Hoppas verkligen att de gör bok 2 till en film med. Det finns inte mycket att säga om den eftersom det finns en bok med samma handling. 

Böcker och filmer.

Kategori: Mitt liv. O.o

Med inget speciellt att skriva om så tänkte jag visa vad böcker och filmer dom finns i min bokhylla. 
Har inte så mycket böcker eftersom de kostar litegrann. Filmerna är mestadels köpta på kupan, loppisar och i outlet lådan på Hemmakväll. 




Endast 6 av böckerna är på svenska eftersom jag hellre läser på engelska. 




Alla filmer är i bokstavsordning. Hade lite tråkigt idag när jag städade så bestämde att sätta de i bokstavsordning så man lättare hittar filmen man letar efter.
Sex and the City boxen är från Kina. Köpte den på loppis för 5kr men de pratar engelska och tror det finns engelsk text. 

Så det var det.. Haha det blev lite problem att fota allt. 

Fredags lunch och shopping.

Kategori: Shopping~

I fredags bjöd farmor mig på lunch på Lemon Tree, en rätt så ny resturang i Piteå. Det var väldigt god mat även fast vissa saker var lite starka för mig. 
Vi gick sedan på stan ett tag eftersom jag behövde gå till Telia. 
Blev så lycklig när jag såg att Akademibokhandelm hade 20% på alla ungdomsböcker. Hade så svårt att välja vilken bok jag skulle köpa eftersom det är så många jag vill ha. Men det blev dessa två böcker, vars en av dom jag fick av farmor :)
Bok nummer 2 och 3 av the maze runner serien. De hade första boken men den hade filmomslaget på sig och jag vill att alla ska se likadana ut. Har inte läst första boken men har reserverat den på bibblan så väntar på att den ska komma sen måste man även hitta fjärde boken. 
Såg filmen i tisdags med syrran och blev så frustrerad på hur den slutade så vill verkligen läsa boken så fort som möjligt. 

Köpte även Aussie shampoo som är till färgat hår. Och det luktar sååå gott <3 


Men nu, fortsatt rensning och storstädning av mitt rum och sen har jag lite annat att göra, :)

Education is for everyone - armband

Kategori: Mitt liv. O.o



Så fick pärlorna jag beställde för 2 dagar sen och har sedan gjort några armband som ser ut som på bilderna ovan. 
Ska fixa en Facebook sida för min insamling som jag håller på med efter jag har fixat bl.a. ett bankkonto, affisher och lite annat. 

Mer info kommer senare. :)