Wonderland Madness

Blogg om mitt liv och mina intressen.

Bok / filmtips

Kategori: Filmer/musik

Filmen hade premiär i Augusti och finns nu på Swefilmer. 
Det finns 2 böcker där i båda utspelar det sig under 24 timmar.
Författaren är Gayle Forman

If I stay / Om jag stannar 
På ett ögonblick förändras allt. Det sista Mia minns är att hon sitter i baksätet på bilen tillsammans med sin familj. Det har snöat på morgonen och de är på väg till goda vänner. 
I nästa ögonblick ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket och räddningspersonalen kämpar för hennes liv.
Under de 24 timmar som följer får vi genom Mias tillbakablickar och reflektioner över de människor hon ser i sjukhusets väntrum, lära känna hennes liv och hennes val. 
Och nu står hon inför det svåraste valet av alla leva vidare med smärtan eller släppa taget?

Boken är väldigt bra. Kan ibland vara lite jobbig med alla tillbakablickar men det är en del av berättelsen. Rekommenderar verkligen denna bok även andra boken även fast jag tycker att den är inte lika fängslande. 

Where she went / När jag lät dig gå
Mia är hyllad cellist och Adam har slagit igenom som rockstjärna. 
Adam lever ett hårt liv i strålkastarljuset med en känd flickvän vid sin sida. Men han kan inte glömma Mia. Varför rann deras förhållande ut i sanden? Varför slutade hon höra av sig? För att han gav henne tillåtelse att lämna honom ... bara hon inte släppte taget om livet... den där dagen när han vakade över henne på sjukhuset. Och hon låg i koma. Kunde hon verkligen höra honom då? Adam får ett dygn ensam i New York. Samma kväll ska Mia ge en konsert. Han smiter in och lyssnar. Efteråt blir han kallad till Mias loge ...


Filmen kommer förhoppningsvis få en 2:a. Hoppas verkligen att de gör bok 2 till en film med. Det finns inte mycket att säga om den eftersom det finns en bok med samma handling. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: